Tuinaanleg


 Na een goed uitgewerkt ontwerp is het tijd voor stap twee: de vertaalslag naar de praktijk, oftewel: weg en waterbouw op kleine schaal.
De bestrating is de basis waarmee u een bepaalt lijnenspel in uw tuin kunt creŽren.
Daarbij is de materiaal keuze belangrijk: sierbestrating van gebakken klinkers heeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan beton tegels.
Naast straatwerk verzorgen wij ook beschoeiingen, erfafscheidingen, beregening, vijver aanleg, de bouw van tuinschuurtjes en pergola's en natuurlijk, niet te vergeten, de beplanting.
We adviseren u graag over de mogelijkheden.
Bijvoorbeeld in een royale tuin is een pergola gemaakt van iets dikkere balken de eyecatcher die prima past in de omringende ruimte.


Ik kan me goed voorstellen dat u ook het kostenaspect laat meewegen bij de aanleg van uw tuin.
Maar er zijn talloze manieren om toch het gewenste eindresultaat - een fraaie tuin - te bereiken en tegelijkertijd de kosten te beperken.
Denkt u bijvoorbeeld aan de aanleg van een gazon. U kunt kiezen voor graszoden, een duurdere oplossing, met het voordeel dat de grasmat er meteen ligt.
Maar u kunt het gras ook laten inzaaien. U moet dan weliswaar wat langer wachten op uw gazon maar de kosten liggen beduidend lager.
Het is ook mogelijk om zelf een handje mee te helpen bij de aanleg en daarmee te besparen op arbeidsloon.
Ik bespreek graag met u alle mogelijkheden.